Luosto soi! –festivaalin valokuvakilpailun neljännestä osasta finaaliin jatkavat kuvat valittu

Luosto soi! –festivaalin valokuvakilpailun neljännestä osasta finaaliin jatkavat kuvat valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun neljännen osan (loppukevät, kesä ja yötön yö 1.5. – 30.6.2022) kärkikolmikko on valittu. Osioon saapui kaikkiaan 25 kuvaa, joista rovaniemeläinen valokuvaaja Irma Kaarnes (ent. Varrio) valitsi kolme tällä kertaa vahvinta, pohjoisen kesän tunnelmia eri tavoin ilmentävää kuvaa.

Kesäkuvissa suosituin kuva-aihe olivat kasvit ja kukat. Niitä oli taltioitu niin yöttömän yön valossa, päivänvalossa kuin iltayön tunteinakin. Kärkikolmikkoonkin valikoitui kaksi kasviaiheista kuvaa, jotka molemmat viestivät eri tavoin Lapin kesäiltojen ja öiden upeaa valoa ja tunnelmaa. Kolmantena joukossa on taiteellinen maisemakuva, joka kuljettaa estetiikallaan mystiseen kesäyöhön.” 

Valokuvakilpailumme on nyt päättynyt. Kilpailuun lähetettiin peräti 181 Lapin luonnon sadunomaisuutta ja myyttisyyttä monipuolisesti tutkivaa valokuvaa. Finaaliin näistä valokuvaaja Irma Kaarnes (ent. Varrio) valitsi 12 upeata valokuvaa. Kilpailun voittajan valitsee valokuvaaja Kaisa Siren, ja palkitut julkistetaan Luosto soi! -festivaalin avajaisissa 27.7. Voittaja saa 500 euron lahjakortin valokuvausalan liikkeeseen. Lisäksi jaetaan kaksi kunniamainintaa. 


Pursuava kesäyö

Kullanhohtoista iltayön valoa hehkuva kuva, jossa kuva-aiheena ovat niin muotokieleltään kuin tuoksultaankin vivahteikkaat suopursut. Alaviisto kuvakulma tuo hyvin esiin kasvin kauniin rakenteen, jota vastavalo entisestään korostaa. Kuvan terävyysalueella on upeaa terävän ja pehmeän vuoropuhelua, ja kuva-alan utuisat reuna-alueet ikäänkuin sulkevat kokonaisuuden kesäyön tuoksuvaan, tunnelmalliseen syliin. 

Kuvaaja: nimimerkki Kuvatonttu


Sadunhohtoinen yötön yö

Maalauksellinen taltiointi, jossa pilvien siveltimenvetoja muistuttava muotokieli luo kuvaan aivan erityistä pittoreskia pohjoisen kesäyön tunnelmaa. Maalaukselliset elementit rytmittävät kuva-alaa pystysuunnassa, jakaen sen viileämpiin ja lämpimämpiim sävyalueisiin, joita vaaleat pilvimuodostelmat keventävät. Rauhallinen, pohjoisen kesäyön hiljaista mystiikkaa huokuva kuva.

Kuvaaja: nimimerkki Tapion tytär


Jääleinikkipuska yöttömässä yössä

Lähikuvapoiminta jääleinikkikimpusta yöttömän yön lämpimässä valossa. Valo piirtää upeasti esiin terälehtien sävyjä ja rakenteita, ja alaviisto, aivan kasvin lähelle tuotu kuvakulma pelkistää sommitelman. Huomio kiinnittyy keskivaiheilla kohoavaan yksittäiseen kukintoon, joka tuntuu ikään kuin kurkottelevan kohti kesäyön ihmeellistä taikaa. Kimppu on kuin maahan tipahtanut herkkäeleinen kruunu, joka ehkä odottaa kesäyön kaunista haltijatarta?

Kuvaaja: nimimerkki Katinlieko