Luosto soi! -festivaali 2021

Luosto soi! -festivaali 2021

Luosto soi! -festivaali 2021 järjestetään 29.7.-1.8.2021 Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylän kuntakeskuksessa. Konserttikäyttöön saadaan muun muassa Sodankylän 330 vuotta vanha tunnelmallinen hirsikirkko.

Nelipäiväinen klassisen musiikin festivaali tarjoaa mahdollisuuden kuulla musiikkia yhdeksänsadan vuoden ajalta. Ohjelmistossa on teoksia 27 säveltäjältä.

Festivaalilla esitetään monien harvinaisuuksien lisäksi suuria klassikoita. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus kuulla teoksia merkittäviltä suomalaisilta säveltäjiltä, kuten Kaija Saariaholta, Minna Leinoselta, Kalevi Aholta ja Jean Sibeliukselta.

Kesälle 2020 suunniteltu festivaali jouduttiin koronaepidemian vuoksi peruuttamaan. Vuoden 2021 festivaalin rakenne ja ohjelmisto toteutetaan vuoden 2020 suunnitelmien mukaisesti.

Festivaalin teemana on luonto ja ilmasto. Teema on otettu huomioon musiikillisen ohjelmiston ja oheisohjelman suunnittelussa.

Luosto soi!- festivaalin järjestävää Kuusikko soi ry.

Yhdistys haluaa edistää mahdollisuuksia kuulla klassista ja muuta musiikkia Lapin alueella ja laajemminkin Suomessa.

Tärkein tapahtuma on vuosittain järjestettävä Luosto soi! -festivaali, joka tavoittelee niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin yleisöjä. Festivaali oli tarkoitus järjestää jo kesällä 2020, mutta koronavirustilanteen vuoksi festivaali jouduttiin siirtämään kesälle 2021. 

Yhdistys järjestää myös muita konsertteja. Ohjelmistossa on nostettu vahvasti esiin Beethoven-juhlavuosi. 

Lisäksi yhdistys tekee matalan kynnyksen yleisötyötä, jolla musiikkia viedään erilaisiin kohtaamispaikkoihin. Tällaisia ovat olleet ilmaiset kotikonsertit, musiikkiaiheiset esitelmät, koululaistapahtumat sekä hoitokoti- ja ravintolavierailut.

Tutustu Luosto Soi 2021 -festivaalin ohjelmaan >>>