Max Nyman, alttoviulu

Max Nyman, alttoviulu

Kuva Claire Bichet

Alttoviulisti Max Nyman valmistui Sibelius-Akatemiasta keväällä 2020. Tärkeitä opettajia hänelle ovat olleet mm. alttoviulistit Atte Kilpeläinen, William Coleman ja Steven Dann sekä viulisti Jari Valo ja kamaripianisti Timo Koskinen. 

Osallistuttuaan keväällä 2016 Helsingin kaupunginorkesterin kisällikoulutukseen Nymanilla on ollut ilo soittaa Suomen merkittävimpien orkestereiden alttosektioissa, mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa ja Kamariorkesteri Avanti!:ssa. Kaudella 2021-2022 hän toimi sijaisena Helsingin kaupunginorkesterissa ja vieraili Lapin kamariorkesterin sooloaltistina.

Nyman on perustajajäsen kansainvälisessä Versoi Ensemblessä, joka tuo yhteen Sibelius-Akatemiasta ja New Yorkin Juilliard Schoolista valmistuneita nuoria muusikoita. Hän on esiintynyt yhtyeen kanssa mm. Kaufman Music Centerissa, Dakota Buildingissa, YK:n päämajassa, Helsingin Musiikkitalossa ja Kyrö Distilleryn Kyröfesteillä sekä musisoinut mm. Osmo Vänskän ja Anssi Karttusen kanssa. 

Uuden musiikin ja improvisaation maailmaan Nyman pääsi syventymään Anssi Karttusen ja Magnus Lindbergin Creative Dialogue -workshopissa Ranskassa syksyllä 2021. Yhtä lailla hän on kiinnostunut vanhan musiikin esityskäytännöistä, joita on opiskellut Salzburgin Mozarteumissa Reinhard Goebelin sekä Suomessa Minna Kankaan ja Kreeta-Maria Kentalan johdolla. Nymän esiintyy periodisoittimilla mm. Suomalaisessa Barokkiorkesterissa FiBO:ssa sekä Ensemble Nylandiassa.

<<< | >>>