Martti Kumpulainen, kuvataitelija

Martti Kumpulainen, kuvataitelija

Kuva Tuula Lampela

Martti Kumpulainen on lappilainen yrittäjä ja taitelija, jonka kertomat tarinat ovat riemastuttaneet Lapin kävijöitä kymmenien vuosien ajan. Hersyvien juttujen lisäksi hänen maalaamansa maisemakuvat Lapin luonnosta ja erityisesti Luostosta ovat lähteneet matkailijoiden mukana ympäri maailmaa.

Tarinoiden ohella yksi Kumpulaisen tuotemerkki ovatkin pienikokoiset Luoston maisemataulut, joiden maalaustekniikka on vuosien kehitystyön tulos. 

On elämys nähdä, miten Luoston näkymä, lappilainen värimaailma ja Lapin kahdeksan vuodenaikaa siirtyvät hetkessä taiteilijan väripaletista taitavalla sivellintekniikalla pieneksi matkamuistoksi.

Kumpulainen ei pidä nimityksestä taiteilija, mutta taiteilija hän kyllä on. Tosin oman tulkintansa mukaan ”Jumala on maiseman luonut ja minä vaan kopioin!”

Kumpulaiset juuret ovat vahvasti Lapin sodan jälkeisessä Keski-Lapissa. Mieleenpainuvia ovat hänen ikimuistoiset ja suoraan sanoitetut kertomuksensa aidosta elämästä vuosien varrelta. Ja pitkän ja monivaiheisen elämänkokemuksen myötä niitä riittää. 

Festivaalin poikkitaiteellisessa tapahtumassa Sunday Morning Resortissa yhdistyvät maalaustaide ja tarinat, musiikkia ja improvisointi sekä kulinaristinen nautinto. Luvassa on kaikilla aisteilla koettava uudenlainen elämys.

<<< | >>>