Linda Suolahti, viulu

Linda Suolahti, viulu

Kuva Asko Jonathan Photography

Viulisti Linda Suolahti on Suomen nuoremman polven energisimpiä, luovimpia ja monipuolisuudessaan kyvykkäimpiä muusikoita. Hän on aina valmiina hyppäämään ennakkoluulottomasti niin kamarimuusikon, konserttimestarin, orkesterimuusikon, solistin, konserttivetäjän, juontajan kuin taiteellisen tai tuotannollisen suunnittelijan rooliin.

Suolahti on taidemusiikin tasa-arvon asiaa ajavan Kokonainen festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja sekä Helsingissä vuonna 2021 alkaneen Caisa Classequal -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija. Feministisen taiteen ja ohjelmistosuunnittelun lisäksi Suolahti on erikoistunut orkesterin liidaamiseen ilman kapellimestaria, ja hänet onkin nähty eri kamariorkesterien ja ensemblejen solistina tai konserttimestarina samalla orkesteria johtaen.

Suolahti on saanut esiintyä kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon Alena Baeva, Vadym Kholodenko, Guy Braunstein, Jennifer Stumm, John Storgårds, Malin Broman, Roland Pöntinen, Sergey Malov, Patrick Gallois, Olli Mustonen, Priya Mitchell, Pekka Kuusisto, Zoran Markovic ja Meta4.

Suolahti soittaa Suomen Kulttuurirahaston hänelle ystävällisesti lainaamalla soittimella Ex Sulo Aro. Hänen taiteellista uraansa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston lisäksi Musiikin Edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Paulon Säätiö.

<<< | >>>