Kanerva Mannermaa, viulu

Kanerva Mannermaa, viulu

Kuva Tuomas Tenkanen

Kanerva Mannermaa on suurkaupungeissa ja syrjäseuduilla kasvanut suomalainen viulisti. Hän on saanut monipuolisen pohjan koulutukseensa unkarilaisten professoreiden johdolla Helsingissä, musikaalishumanistisessa lyseossa Itä-Siperiassa, kuuluisassa Rimsky-Korsakovin musiikkikoulussa Pietarissa sekä useissa nuoriso-orkestereissa ja orkesteriakatemioissa ympäri Eurooppaa. Kanervalla on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus kasvaa muusikoksi ammattiorkestereissa nuoresta iästä lähtien. Hän onkin työskennellyt lähes kaikissa Suomen orkestereissa, ja ensimmäisen konserttimestarisopimuksensa hän sai jo 23-vuotiaana. 

Kamarimuusikkona Kanerva on esiintynyt kansainvälisesti ja levyttänyt Kai Niemisen koko jousikvartettotuotannon Meri-Lapin jousikvartetin kanssa. 

Muusikon elämän vastapainoksi Kanerva harrastaa CrossFittia ja perinnetalon remontointia. Luosto soi! -festivaaliin liittyy hauska yksityiskohta: Kanervan suku on lähtöisin Sodankylästä, ja hänen isopapallaan oli näppinsä pelissä, kun Luosto ”löydettiin” matkailukeskuksen perustamista varten.

<<< | >>>