Kadri Joamets, kuoronjohtaja

Kadri Joamets, kuoronjohtaja

Kuva Seitakuoron arkisto

Seitakuoron kuoronjohtaja, Tartossa syntynyt Kadri Joamets aloitti musiikin parissa instrumentteinaan piano ja harmonikka. 

Kuoronjohdon opinnot hän aloitti vuonna 1988 Heino Ellerin konservatoriossa Tartossa. Hänen opettajanaan toimi Alo Ritsing, joka on Virossa hyvin tunnettu ja arvostettu kuoronjohtaja ja pedagogi. Heino Ellerin konservatorion jälkeen hän jatkoi kuoronjohdon opintojaan vuonna 1992 Tallinnassa Viron Musiikkiakatemiassa, jossa häntä valmensi Elo Kaarepere. Joamets valmistui Musiikkiakatemiasta kuoronjohtajaksi vuonna 1998.

Rovaniemeläistä Seitakuoroa Joamets on johtanut vuodesta 1999. Nykyisin hän johtaa Rovaniemellä useita muitakin kuoroja, jotka ovat myös julkaisseet useita levyjä hänen johdollaan.

Joametsille on erityisen mieluisaa yhdessä tekeminen toisten ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Hän onkin ollut mukana järjestämässä satoja erilaisia konsertteja ja muita musiikkitapahtumia Lapin vuosiensa aikana. Hän on tehnyt yhteistyötä Lapin Kamariorkesterin ja Lapin Sotilassoittokunnan sekä Kemin Kaupunginorkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Kuoromusiikin yhteistyöprojekteja on ollut Oulusta Ivaloon.

Joamets on palkittu mm. Osuuspankin Helmi-palkinnolla, Rovaniemen kulttuuritekopalkinnolla ja Lapin läänin kulttuuripalkinnolla. 

<<< | >>>