Luosto soi!

Esityspaikat ja festivaalitoimisto 2023

ESITYSPAIKAT

AITTAKURU, Pyhätunturi
Tunturin ihme: katsomo keskellä kurua ja kurun pohjalla sydänlammen luona uudistettu esiintymislava. Ulkoilmakatsomo sijaitsee kymmenien metrien korkeudessa kurun pohjoisrinteessä.
Osoite: Pyhäntie 1859, 98530 Pelkosenniemi

JAAKKOLAN POROTILA, Sodankylä
Pääset tutustumaan aitoon ja perinteiseen porotilaan! Joikujen lisäksi kuulet tarinoita tilan vaiherikkaasta historiasta ja poronhoidosta.
Osoite: Alakitisentie 899, 99555 Luosto

LAMPIVAARAN AMETISTIKAIVOS, Pyhä-Luoston kansallispuisto
Lampivaaran ametistikaivos on ainutlaatuinen vierailukohde Lapissa. Aito jalokivikaivos sijaitsee Lampivaaran huipulla, keskellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa. Konsertti järjestetään säältä suojatulla rinneosuudella. Sinne johtaa puinen portaikko, jossa on noin 160 ylösnoustavaa porrasta. Festivaalivierailla on myös mahdollisuus päästä ikivanhojen tarinoiden johdattamana uppoutumaan kivien kiehtovaan maailmaan ja kaivamaan oman onnen ametistin, joka on odottanut löytäjäänsä 2000 miljoonaa vuotta.
Osoite: Pyhä-Luoston kansallispuisto, 98530 Pelkosenniemi

LUONTOKESKUS NAAVA, Pyhätunturi
Musiikin lisäksi Luontokeskus Naavassa voi tutustua upeaan Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta kertovaan näyttelyyn.
Osoite: Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi

LUOSTON HOVI, Luosto
Luoston Hovin perinteinen hirsisali vie kuulijat aitoon Lapin tunnelmaan. Luoston Hovi sijaitsee Luoston keskusta-alueella.
Osoite: Ellitsantie 6, 99555 Luosto

RAVINTOLA PUNAKETTU, Luosto
Punakettu sijaitsee Luoston uudessa liikekeskuksessa. Tunnelman tuojina ovat ravintolan aito takka ja suuri ulkoterassi, unohtamatta hyvää ruokaa ja ruskan väreillä sisustettua viihtyisää sisätilaa.
Osoite: Luostontie 4, 99555 Luosto

SODANKYLÄN GEOFYSIIKAN OBSERVATORIO, Sodanky
Sodankylän geofysiikan observatorio on Oulun yliopiston erillisyksikkö, jossa on tehty jatkuvaa mittaustoimintaa jo 110 vuotta. Observatoriossa tehdään kansainvälistä avaruus-, geo- ja ilmakehätutkimusta sekä avaruusteknologian kehityshankkeita. Yksi tutkimuskohteista on ollut revontulet. Konsertti järjestetään Sodankylän Tähtelässä kauniissa hirsirakennuksessa, jossa toimii myös Ilmatieteen laitos.
Osoite: Tähteläntie 62, 99600 Sodankylä

SODANKYLÄN KUNNANATALON VALTUUSTOSALI, Sodankylä
Ennen konserttisaliksi muuntuvaan valtuustosaliin siirtymistä voit tutustua pienoismalliin, joka näyttää, millainen Sodankylä oli ennen Lapin sodan tuhoja.
Osoite: Jäämerentie 1, 99600 Sodankylä

SODANKYLÄN VANHA KIRKKO, Sodankylä
Sodankylän keskustassa oleva tunnelmallinen 330 vuotta vanha hirsikirkko on yksi Suomen vanhimmista puukirkoista.
Osoite: Kirkkotie 1, 99600 Sodankylä

UKKO-LUOSTO, Luosto
Ainutlaatuinen ulkoilmakatsomo ja luonnonnäyttämö Pyhä-Luoston kansallispuistossa.
Osoite: Ukko-Luostontien P-alue, Ukko-Luostontie 29, 99555 Luosto


FESTIVAALITOIMISTO, Lapland Hotels Luostotunturin aula
Toimisto avoinna 27. – 29.7.2023

Lapland Hotels Luostotunturi
Osoite: Luostotie 1, 99550 Luosto