Esiintyjät 2022

Esiintyjät 2022

Luosto soi! -festivaalilla on jälleen mahdollisuus kuulla pitkän kansainvälisen uran tehneiden taitelijoiden lisäksi kiinnostavia nuoremman polven suomalaisia ja kansainvälisiä huipputason muusikoita Italiasta, Ranskasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Tänä vuonna festivaalilla esiintyy kaksi orkesteria, Polyteknikkojen Orkesteri sekä Helsingin kamariorkesteri. Mukana on myös maineikas rovaniemeläinen Seitakuoro.

Kuva Heikki Peltonen

Seitakuoro

Rovaniemeläinen Seitakuoro on 60-vuotias maineikas ja palkittu kamarikuoro, joka esittää korkeatasoista ja haasteellista kuoromusiikkia. Seitakuoro on tehnyt merkittävää työtä lappilaisen musiikin sanansaattajana. Kuoro on menestynyt erinomaisesti kuorokilpailuissa Suomessa ja ulkomailla. Kuoro on tehnyt useita äänitteitä, mm. Lappi-trilogian, jonka uusin osa julkaistiin syksyllä 2021.

Kuoroa johtaa Kadri Joamets.

Lue lisää Seitakuorosta

Kuva Petri Kapanen

Polyteknikkojen Orkesteri 

Satavuotista taivaltaan vuonna 2022 juhliva Polyteknikkojen Orkesteri on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri. Vuosittaiseen ohjelmaan kuuluvat syys- ja kevätkonsertit pääkaupunkiseudulla ja eri puolille Suomea suuntautuva kevätkiertue sekä perinteikäs Waputin-konserttitanssiaiset. Orkesteri on konsertoinut myös ulkomailla.

Orkesteria johtaa James S. Kahane.

Lue lisää Polyteknikkojen Orkesterista

Kuva Petteri Järvinen

Helsingin kamariorkesteri

Vuonna 2018 perustettu Helsingin kamariorkesteri on erikoistunut kamariorkesterimusiikkiin vanhasta musiikista nykymusiikkiin. Orkesteri esittelee musiikkilajien kirjoa, ja ohjelmisto nostaa esiin myös harvemmin kuultuja teoksia. Orkesteri koostuu nuorista lahjakkaista muusikoista. Vahva yhteisöllinen ote luo jokaiselle soittajalle mahdollisuuden vaikuttaa musiikilliseen lopputulokseen.

Luosto soi! -festivaalin pääkonsertissa orkesteria johtaa Aku Sorensen.

Lue lisää Helsingin kamariorkesterista


Kuva Mario Ramirez

Aku Sorensen, festivaalin taiteellinen johtaja

Nuori amerikkalaissuomalainen kapellimestari Aku Sorensen on Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja. Aku Sorensen on San Franciscon lahden ympäristössä kasvanut viulisti, joka asuu nykyään Suomessa ja viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla.

Nuoresta iästään huolimatta, Sorensen on ehtinyt johtaa useita suomalaisia orkestereista, näistä mainittakoon Tapiolan Sinfonietta, Turun filharmoninen orkesteri, Lapin kamariorkesteri, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri ja Jyväskylän Sinfonietta.


Taiteilijat