Elias Nyman, viulu

Elias Nyman, viulu

Kuva Akvile Silekaite

Elias Nyman on opiskellut viulunsoittoa Ilja Gringoltsin luokalla Zürichin taidekorkeakoulussa, jossa hän on menestyksekkäästi suorittanut musiikin maisterin tutkinnon lisäksi solistin erikoisopinnot. Hän on myös valmistunut Sibelius-Akatemiasta, jossa hänen opettajinaan toimivat Antti Tikkanen ja Merit Palas, sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jossa opettajana toimi Anatoli Melnikov. Barokkimusiikissa häntä ovat opastaneet mm. Monika Baer, Michael Biehl ja John Holloway.

Nyman on toiminut konserttimestarina mm. Lapin kamariorkesterissa, Mikkelin kaupunginorkesterissa ja Uuden Ajan Ensemblessä sekä esiintynyt mm. Lounais- Saksan filharmonian ja Hradec Královén filharmonian solistina Tšekissä. 

Hän on konsertoinut mm. Raphael Wallfischin, Jonathan Stockhammerin, Marc Kissóczyn, Erkki Korhosen, Marko Hilpon, Kari Kriikun, Helena Juntusen, Stefka Perifanovan, Alexander Boldachevin, Jaakko Kortekankaan ja Ari Angervon kanssa. 

Nymania ovat tukeneet mm. Martin Wegeliuksen muistosäätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Zangger-Weber-Stiftung, Paulon Säätiö, Vpl. Pyhäjärvi-Säätiö, Lions Club Muurame sekä Taike. Hän soittaa jyväskyläläisen Mika Lahtisen vuonna 2012 rakentamalla viululla.

<<< | >>>