Eero Heinonen, piano

Eero Heinonen, piano

Kuva Kaapo Kamu

Pianotaiteilija Eero Heinosen ohjelmisto käsittää mm. Mozartin koko pianokonserttotuotannon, jonka hän esitti Okko Kamun ja Helsingin kamariorkesterin kanssa 1980-luvulla. Mozartin konserttoja Heinonen on esittänyt myös mm. Stockholm Sinfoniettan, Luzern Festival Stringsin, Moskovan Kamariorkesterin, Franz Liszt Chamber Orchestran ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. 

Hänen ohjelmistossaan ovat myös kaikki Beethovenin konsertot sekä suuri määrä 1800- ja 1900-luvun konserttoja. Hän on esiintynyt useiden Euroopan orkesterien solistina ja kotimaassa mm. Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden kanssa.

Eero Heinonen on pitänyt omia soolokonsertteja Suomen lisäksi mm. Tukholmassa, Pietarissa, Tokiossa ja Lontoossa sekä solistina lukuisilla kansainvälisillä musiikkijuhlilla. Kamarimuusikkona ja liedpianistina hänen kumppaneitaan ovat olleet mm. Miriam Fried, Elisabet Bathiashvili, Liana Isakadze, Arto Noras, Martti Talvela, Tom Krause ja Peter Schreier.

Heinonen on tehnyt monia levytyksiä ja lukemattomia radionauhoituksia Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2000 julkaistu Sibeliuksen pianomusiikin kokonaislevytys on saanut paljon kansainvälistä huomiota.

Eero Heinosen sai ensimmäisen palkinnon Maj Lind kilpailussa vuonna 1966. Hän opiskeli yksityisesti Astrid Joutsenon johdolla, Turun musiikkiopistossa Tarmo Huovisen johdolla sekä Dmitri Bashkirovin johdolla Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuoden 1974 kansainvälisessä Tshaikovski-kilpailussa Heinonen oli finalisti.

Vuonna 1979 Eero Heinonen palkittiin tanskalaisella Sonning-stipendillä, vuonna 1999 Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja vuonna 2000 Hämeenlinnan Sibelius-seuran mitalilla. Professorin arvonimi hänelle myönnettiin vuonna 2010.

<<< | >>>