Anna-Maria Huohvanainen, viulu

Anna-Maria Huohvanainen, viulu

Kuva Anna-Maria Viksten

Jo 4-vuotiaana Belgradissa viulunsoiton aloittanut Anna-Maria Huohvanainen toimii tällä hetkellä Helsingissä ja esiintyy aktiivisesti soolo- ja kamarimuusikkona keskittyen pääosin nykymusiikkiin. 

Huohvanainen valmistui Mokranjacin konservatoriosta vuonna 2012, minkä jälkeen hän suoritti Turun Taideakatemiassa viulussa B-tutkinnon ja valmistui muusikoksi vuonna 2017. Lisäksi hän on saanut opetusta mm. Jari Valon, Réka Szilvayn ja Petri Aarnion mestarikursseilla. Parhaillaan hän viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemiassa Tero Latvalan johdolla.

Huohvanainen on kerryttänyt orkesterikokemustaan mm. Turun filharmonisessa orkesterissa, Göteborgin orkesteriakatemiassa ja Helsingin kamariorkesterissa. Vuonna 2018 hän esiintyi Royal Concertgebouw -orkesterin kanssa osana Side by Side -hanketta. 

Fearless Warriors of the Roseland yhtyeelle, jossa Huohvanainen oli mukana viulistina ja säveltäjänä, myönnettiin maaliskuussa 2016 Nordic Culture Fundin apu. Keväällä 2022 Huohvanainen toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin II konserttimestarina.

<<< | >>>